Dinerkaart

Dinerkaart

Grieks Tafelen

  • ELLINIKO TRAPEZI (min. 2 pers)
    32.5 p.p.
    Proef en ervaar de heerlijke Griekse manier van tafelen. Onze kok heeft voor u een tafel samengesteld bestaande uit 4 gangen. Een mix van koude en warme voorgerechten. Vlees van de grill voor hoofdgerechten en natuurlijk een heerlijk nagerecht. Gaat u mee op een culinaire rondreis door Griekenland?

Starters

  • Pita met kruidenboter
    4
  • Tzatziki
    5.5
    Romige yoghurtdip met kruiden, knoflook en komkommer
  • Griekse tapenade
    6.5
    Viskuit, pikante feta mousse, aubergine salade
  • Mezze
    7.5
    Griekse olijven, peperoni’s en feta kaas
  • Bruschetta
    5
    Met verse tomaat, basilicum en knoflook
  • Pantzari
    7.5
    Frisse mousse van rode bieten en yoghurt, met pita brood

Koude hapjes

  • Caprese
    6
    Mozzarella, tomaat, verse basilicum en pesto-dressing
  • Dolmadakia
    5
    Gevulde wijnbladeren
  • Carpaccio
    10
    Ossenhaas, Parmezaanse kaas, kappertjes, pijnboompitten en pesto-dressing
  • Gerookte zalm
    10
    Met een aroma van verse pepers
  • Garnalen cocktail
    9.5
    Garnalen met huisgemaakte cocktail saus
  • Tonosalata
    9.5
    Mousse van tonijn
  • Pikilia
    12.8
    Diverse koude voorgerechtjes

Salades

  • Griekse salade
    7.8
    Tomaat, komkommer, paprika, ui, feta, olijven
  • Salade Geitenkaas
    10.5
    Prosciutto, geitenkaas, pijnboompitten, veldsla, seizoensvrucht, dressing
  • Salade special
    9.3
    Sla, saganaki, walnoten, granaatappel, sinaasappel en mosterd honing dressing 

Warme hapjes + Soep

  • PortoBello
    9.8
    Gevuld met feta, pesto en jonge kaas
  • Boujourdi
    7.8
    Gesmolten fetakaas in een pikant sausje van tomaat
  • Saganaki
    7
    Gebakken schapenkaas
  • Talagani
    8
    Griekse schapenkaas, honing en sesamzaadjes
  • Flogeres
    6.8
    Bladerdeegrolletjes gevuld met kaas
  • Courgette balletjes
    7
    Met dip
  • Gehaktballetjes
    7
    Met tomatensaus
  • Ossenhaaspuntjes
    9
    Gebakken en geblust met ouzo
  • Kalamaria
    8
    Gebakken inktvisringetjes met citroendressing
  • Scampi’s
    10.5
    Met chillisaus
  • Pikante mosselen
    9.5
    Afgeblust met ouzo
  • Octopus
    10
    Gegrild met stukjes paprika en ui, citroen-olijfolie dressing
  • Saganaki garides
    10
    Garnalen in pikante saus met feta kaas
  • Soep van de dag
    5

Voor de kinderen

  • Kipfilet met friet en appelmoes
    10.3
  • Gyros met friet en appelmoes
    10.3
  • Suflaki met friet en appelmoes
    10.3
  • Kinder spaghetti bolognese
    9
  • Kinder pennes carbonara
    9

Pasta

  • Penne tricolore
    13.5
    Met spinazie, kip, pijnboompitten, witte wijn en room
  • Penne quattro formaggi
    13.5
    4 soorten kaas
  • Spaghetti carbonara
    13.5
    Met bacon witte wijn en room
  • Fusilli alla Greca
    15
    Zongedroogde tomaat, feta, olijven, paprika en knoflook
  • Tagliatelle all’ emiliana
    15
    Met gehakt en tomatensaus

Risotto’s

  • Risotto Pollo
    15
    Kip, broccoli en witte wijn
  • Risotto el Funghi
    15.5
    Shiitake, oesterzwam, champignons en witte wijn
  • Risotto Gamberetti
    15.5
    Garnalen, courgette, cherry tomaatjes, peterselie en witte wijn

Uit de Griekse keuken

  • Gyros Schotel
    15.2
    tzatziki
  • Suzuki Schotel
    15
    Gekruid gehakt en tzatziki
  • Suflaki Schotel
    15.8
    4 spiesjes varkensvlees
  • Bifteki Schotel
    16
    Gehakt gevuld met fetakaas
  • Hermes Schotel
    18
    Suzuki, gyros, suflaki en schnitzel
  • Moussaka
    17.8
    Laagjes aardappelen, aubergine, gehakt en bechamelsaus
  • O mezes tou bekri
    20
    Gesneden ossenhaas, varkenshaas en groenten, afgeblust met metaxa-cognac
  • Lamsbout (stoofpotje)
    19.5
    Met stifado of melitzana (sjalotten of aubergine)
  • Vegetarische Schotel
    18
    Samenstelling van Griekse vegetarische hapjes
  • Griekse schotels worden geserveerd met koolsalade en rijst.
    Wijzigingen in gerechten zijn niet toegestaan.

Grillgerechten

  • Mixed Grill
    20.5
    Lamskotelet, kipfilet, suzuki, schnitzel, gyros
  • Kipfilet
    19
    Met een saus van Masticha likeur
  • Varkenshaasje
    19
    Met fetasaus
  • Gevulde lamsfilet
    20.3
    Vulling van fetakaas en zongedroogde tomaten, rozemarijnsaus
  • Lamskoteletjes
    19.3

Steaks

  • Ossenhaas
    23
    225 gram, Brazilië, pepersaus
  • T-bone steak
    23
    350 gram, Nederland, kalf, kruidenboter
  • Rib-eye steak
    23
    265 gram, Nieuw Zeeland, Gorgonzola saus
  • Tomahawk steak *Smaakexplosie* AANRADER
    dagprijs
    Vanaf 700 gram, Australië, voor 1 of meerdere personen

Visgerechten

  • Zalmfilet
    19
    Met citroen-olijfolie dressing
  • Zwaardvisfilet
    22
    Met citroen-olijfolie dressing
  • Dorade Royal
    22.3
    Met citroen-olijfolie dressing
  • Zeebaars
    22.5
    Rozemarijn, Oregano, citroen-olijfolie dressing
  • Tonijn steak
    23
    Oregano, citroen-olijfolie dressing
  • Scampi’s
    24.5
    Met een vleugje verse knoflook, gebakken in een saus van tomaat
  • Mix vis
    26
    Slibtongetje, zalmfiletje, rode poon en gepaneerde mosselen
  • Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassend garnituur.
    Wijzigingen in gerechten zijn niet toegestaan.

Bijgerechten

  • Gestoofde groenten
    6.5
  • Friet
    2.6
  • Aardappelen uit de oven
    3
  • Rijst
    3
    Met tomatensaus
  • Gigantes
    3
    Grote witte bonen in tomatensaus
  • Koolsalade
    2.5
  • Extra pita
    2.5
    Grieks brood
  • Stokbrood
    0.5

Sauzen

  • Knoflook / Champignon / Peper / Rozemarijn / Feta
    2.5
  • Mayonaise / Ketchup / Curry / Chilli
    0.5

Privacy beleid | Cookie beleid | Website door BlueBird Media 2019.

Terug naar top